Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Betonvloer kleuren: alle opties op een rij!

Een betonvloer is niet alleen stevig en duurzaam, maar er zijn ook vele verschillende uitvoeringen. Zo zijn er naast grijs nog hele andere kleuren mogelijk voor een betonvloer. Of je nu een moderne uitstraling wil creëren met een zwarte betonvloer of een warme sfeer met een zandkleur. In dit artikel lees je alles over de mogelijke betonvloer kleuren.

Ga snel naar:
Overzicht van betonvloer kleuren
Gekleurde betonvloer: gemiddelde prijs
Hoe mijn betonvloer kleuren?
Belangrijke aandachtspunten
3 inspirerende voorbeelden
Ontvang vrijblijvend je offertes

 

 

Kan je alle betonvloer kleuren?

Met een gekleurde betonvloer pas je je vloer helemaal aan op je persoonlijke stijl en de uitstraling van je ruimte. Het is niet alleen van meerwaarde voor de uitstraling, maar het is ook een duurzame keuze. Voor zo’n betonvloer in huis heb je de keuze uit 2 soorten naadloze vloeren en beide zijn beschikbaar in verschillende kleuren:

  • Massieve betonvloer: deze vloer bestaat uit een massieve betonlaag (zonder chape) en kan je op verschillende manieren laten afwerken. Een gepolierde betonvloer is in vele kleuren mogelijk. De kleur kies je vóór het gieten of je laat je vloer pas later verven, impregneren of coaten. Er is een breed aanbod aan tinten, structuren en overgangen.
  • Gietvloer met betonlook: dit zijn gietvloeren waar ook cement in is verwerkt. Al bestaan er ook kunststofvloeren met een betonlook die geen cement bevatten. Deze gietvloeren plaats je rechtstreeks op je chape of op bestaande vloeren. Je kan kiezen voor een standaard betonlook of iets totaal anders. De gietvloer laat je meteen in de gewenste kleur gieten door een specialist.

Wil jij binnenkort een gekleurde betonvloer plaatsen? Laat je dan gericht informeren door meerdere vakbedrijven en kies de beste vloer voor jouw woning. Start je aanvraag hier.

betonvloer kleur

 

Overzicht van betonvloer kleuren

De hoeveelheid kleuren voor betonvloeren is groot. Vrijwel elke kleur is een optie. Met betonvloer kleurpigmenten pas je de samenstelling van je beton aan tot het gewenste eindresultaat. Dit zijn enkele populaire opties:

  • Grijstinten: bij een traditionele betonvloer denk je wellicht aan een grijze kleur. Beton heeft van zichzelf een grijsachtige kleur, waardoor vele mensen kiezen voor deze originele uitstraling. Grijstinten passen ook overal bij en vormen een mooie basis in elke woonruimte.
  • Beige & zandkleur: vind je de klassieke betonlook iets te kil? Dan is een zandkleur misschien iets voor jou. Deze beige, neutrale kleur straalt rust uit en is makkelijk te combineren met vele interieurstijlen.
  • Wit: hou je van een strakke, nette vloer? Een betonvloer met een witte kleur functioneert als moderne ondergrond met veel mogelijkheden. Een witte gepolierde betonvloer is bv. prachtig met hout en andere natuurlijke materialen.
  • Zwart: een betonvloer in het zwart oogt strak en industrieel. Een donkere vloer geeft je meteen een solide basis en straalt klasse uit. Zeker als je een interieur creëert met veel lichte en warme tinten.

 

Welke kleur voor mijn betonvloer kies ik?

De juiste kleur voor je vloer kiezen, is een moeilijke opdracht. Die tint bepaalt voor een groot deel hoe je interieur er gaat uitzien en elke kleur heeft zijn voor- en nadelen. Kies je voor het karakteristieke grijs voor je betonvloer of ga je toch voor een speciale tint?

Ontvang kleuradvies op maat van een expert! De mogelijkheden qua betonafwerkingen kunnen verschillen per plaatser. Informeer je daarom goed over het aanbod en bekijk samen met een specialist welke kleuren het meest geschikt zijn. Start je aanvraag hier.

 

Prijs van een gekleurde betonvloer

Een betonvloer plaatsen, kent meestal een standaard prijs. Wil je een tint die afwijkt van de standaard kleuren? Dan kunnen de kosten hoger zijn. Hieronder de gemiddelde prijs voor betonvloeren en enkele behandelingen van zulke vloeren:

Betonvloer kleurenGemiddelde prijs per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
Gekleurde, massieve betonvloer€ 40 - 70
Gietvloer met betonlook€ 75 - 155
Betonvloer verven€ 10 - 15
Betonvloer impregneren€ 7 - 10

Op zoek naar een concreet voorstel? Leg je een witte gepolierde vloer of ben je fan van een andere betonvloer kleur? En hoeveel kost elke tint? Laat je uitgebreid informeren door verschillende specialisten via onze offertedienst.

 

betonvloer zandkleur

 

Hoe betonvloer kleuren?

Hoe zorg je nu juist voor een gekleurde betonvloer op maat? Er zijn verschillende methoden om een betonvloer te kleuren. Elke manier heeft zijn eigen voordelen en toepassingen. Ontdek hier de mogelijke methoden voor jouw betonvloer:

 

1. Ingekleurd beton

Weet je al welke kleur je wil voor je de betonvloer laat gieten? Dan zal een specialist simpelweg een kleurstof in het cement mengen. Deze pigmenten strooit de expert tijdens het vlinderen van je betonvloer in. Door het vlinderen wrijft de specialist de kleurpigmenten in het beton. De kleurpigmenten geven je betonvloer zo een specifieke tint. De hoeveelheid kleurstof bepaalt hoe sterk of zwak de kleur zal zijn.

 

2. Oppervlaktebehandeling

Is je betonvloer al gegoten en wil je nog veranderen van kleur? Dat kan zeker! Een betonvloer kan je achteraf nog kleuren met een verflaag of coating. Zo’n betoncoating of verflaag zorgt niet alleen voor een andere kleur, maar het is ook een soort versterkende lak. Je maakt de betonvloer zo waterdicht en bestand tegen krassen, waardoor het een interessante methode is om je betonvloer te kleuren.

 

3. Betonvloer impregneren

Nadat een betonvloer gestort is en volledig is uitgehard, kan je je betonvloer laten impregneren. Zo is die goed beschermd tegen vuil en vloeistof. Bij het impregneren in kleur voegt de expert pigment toe aan het product. Hierdoor krijgt het behandelde oppervlak de gewenste kleur en is deze beschermd.  Een groot verschil tussen impregneren en coaten van beton is dat het impregneermiddel helemaal in de vloer trekt.

Heb je je betonvloer laten kleuren tijdens het gieten? Dan kan je je betonvloer ook transparant laten impregneren en verandert er verder niks aan de kleur van de vloer. Het impregneermiddel dient dan enkel om je betonvloer te beschermen.

 

Kan je een betonvloer buiten kleuren?

Een betonvloer buiten aanleggen is een heel ander verhaal. Niet alleen de aanleg is anders, maar ook de keuze voor kleuren. Lichte kleuren zoals wit en lichtgrijs raden specialisten bijvoorbeeld vaak af door het weerkaatsen van zonlicht.

Wil je meer informatie over de mogelijke kleuren van betonvloeren? Ontvang gericht advies van meerdere vakbedrijven actief in je buurt. Neem nu contact op met meerdere specialisten via de offertedienst van Solvari.

 

Belangrijke aandachtspunten

Welke zaken zijn belangrijk bij een gekleurde betonvloer? Enkele aandachtspunten:

 

  • Kleurconsistentie: consistente betonmengsels zijn belangrijk voor de kwaliteit van je vloer. Zo wil je er ook voor zorgen dat de kleur van je betonvloer overal gelijk verdeeld is. Kleurverschillen in beton kunnen ontstaan door een slechte plaatsing, toevoeging van speciale producten in de betonmix en een ongelijke droging.
  • Onderhoud: een betonvloer heeft ook regelmatig onderhoud nodig om krassen en plekken te voorkomen. Veeg of stofzuig regelmatig, gebruik neutrale zeep om je betonvloer te reinigen en pas op met zuren en vetten. Je kan ook een soort was aanbrengen als beschermlaag.
  • Vlekgevoeligheid: wil je je betonvloer vernieuwen qua kleur én beter beschermen? Denk dan zeker aan een combinatie van impregneren en polijsten. Je kiest je gewenste kleur om je betonvloer te impregneren en zorgt voor een langere levensduur met het polijsten. Hoe meer je polijst, hoe meer je betonvloer zal stralen.
  • Omstandigheden: kan je je betonvloer altijd laten verven of impregneren? Binnen kan je vrijwel altijd een gekleurde betonvloer laten aanbrengen. In sommige situaties zal je eerst de ondergrond goed moeten voorbereiden zodat je een egale vloer krijgt. Een betonvloer buiten gieten, schilderen of impregneren plan je idealiter in een droge periode met een normale temperatuur.

 

3 inspirerende voorbeelden

Om een beter beeld te krijgen van de mogelijke betonkleuren tonen we je graag een aantal voorbeelden:

 

1. Betonvloer met grijstint

grijze betonvloer

Beschik je over een ruime woonkamer? Dan kan een massieve, grijze betonvloer in grote mate bijdragen aan een ruimtelijke en minimalistische uitstraling. Zeker als je zo’n betonvloer in je woonkamer combineert met een strak interieur.

 

2. Zwarte gietvloer

zwart gepolierde betonvloer

Door pigmenten toe te voegen aan de eindlaag kan je deze donkere tint voor je gietvloer met betonlook creëren. Bij de gietvloer in de bovenstaande ruimte is gekozen voor een zwarte kleur. Dat zorgt voor een fraai contrast met de beige muren. De combinatie met natuurlijke materialen werkt heel goed.

 

 

3. Witte betonvloer

witte gepolierde betonvloer

Bij een betonvloer in huis kan je kiezen voor een matte of een glanzende coating. Ook het polijsten van de vloer bepaalt in welke mate je betonvloer zal glanzen. In de bovenstaande woonkamer is gekozen voor een witte tint met een hoge glansgraad. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook erg functioneel. Zo’n gladdere, glanzende vloer is namelijk makkelijker schoon te houden.

 

TIP: laat je betonvloer kleuren door een professional!

Wil je een betonvloer laten gieten in een speciale tint of is het tijd voor een nieuwe kleur? Een specialist helpt je graag door het volledige proces en adviseert je over alle mogelijke opties. Zo kies jij de meest geschikte manier om je gepolierde beton of gietvloer te kleuren.

Vind een ervaren specialist! Laat je verder inspireren door een ervaren vakbedrijf dat gespecialiseerd is in betonvloeren. Kom eenvoudig in contact met meerdere experts en krijg persoonlijk advies via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes voor een betonvloer ontvangen?

Kies voor een betonvloer expert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele betonvloer experten